10-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset kymmenen kertotaulun harjoitukset

Kymmenen kertotaulu on usein ensimmäisiä koulussa opeteltavia kertotauluja. Tarjoamme luonnollisesti erinomaisia ja ilmaisia harjoitustehtäviä kymmenen kertotaulun opettelemiseen. Monet näistä tehtävistä kuuluvat myös matematiikan opettajien käyttämään opetusmateriaaliin. Voit toki myös tulostaa ne kotona harjoittelua varten ja valmistautua näin paremmin tulevia matemaattisia haasteita varten.

Kymmenen kertotaulun vastaukset ovat suhteellisen helppoja — sinun on lisättävä luvun perään 0, ja vastaus on siinä! Esim. 4 x 10 = 40, eli lisäät neloseen nollan ja saat vastauksen. Sama pätee esim. seiskaan, eli lisäät nollan perään ja saat vastauksen: 7 x 10 = 70.

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it