11-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset yhdentoista kertotaulun harjoitukset

Napsauta tehtäviä tarkastellaksesi niitä tarkemmin ja tulostaaksesi ne. Näihin ilmaisiin harjoituksiin kuuluu monenlaisia 11 kertotaulun tehtäviä. Joukosta löytyy esimerkiksi tehtävälistoja, joissa on kolmea erityyppistä harjoitusta ja kaiken kaikkiaan 60 sekalaista tehtävää. Nämä tehtävät auttavat sinua harjoittelemaan ja kertaamaan kertotauluja eri tavoin.

Nämä harjoitukset ovat erinomainen tapa harjoitella yhdentoista kertotaulua. Onneksi yhdentoista kertotaulun oppimiseen liittyy yksi hyödyllinen muistikikka. Kun laitat kaikki summat toistensa alle, huomaat toistuvan kuvion: 1 x 11 = 11, 2 x 11 = 22, 3 x 11 = 33, 4 x 11 = 44 jne. Huomaatko? Jos 11 kerrotaan numerolla 2, tulokseksi saadaan 22, eli numero 2 kirjoitettuna kahdesti. Kun 11 kerrotaan numerolla 3, tulokseksi saadaan 33, eli numero 3 kirjoitettuna kahdesti. Tämä johtuu siitä, että 3 x 11 voidaan kirjoittaa myös seuraavalla tavalla: 3 x 10 + 3 x 1, eli 30 + 3 = 33. Muista kuitenkin, että 10 x 11 ei seuraa tätä sääntöä, vaan että tuloksena on 110. Onnea harjoitteluun!

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it