12-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset kahdentoista kertotaulun harjoitukset

Kahdentoista kertotaulu on usein viimeinen kertotaulu, joka opitaan koulussa. Usein koulussa pysähdytään jo kymmenen kertotauluun. Yhdentoista ja kahdentoista kertotaulujen oppimisesta on kuitenkin paljon hyötyä. Etenkin kahdentoista kertotaulun oppiminen on hyödyllistä tulevien matemaattisten tehtävien kannalta, ja lisäksi se esiintyy usein jokapäiväisessä elämässä. Tämän lisäksi kymmenen kertotaulun jälkeen tulevista kertotauluista löytyy paljon mielenkiintoisia kuvioita, jotka motivoivat oppilaita ja antavat heille itseluottamusta tulevien monimutkaisempien ongelmien ratkaisemisessa. Näiden ilmaisten kertotauluharjoitusten avulla pääset harjoittelemaan ja kertaamaan kahdentoista kertotaulua.

Kahdentoista kertotaulu on varmaankin yksi vaikeimmista kertotauluista. Voit kuitenkin käyttää muutamaa vinkkiä, jotka auttavat sinua oppimaan sen nopeammin. Tarkastellaanpa joitakin summia: 1 x 12 = 12, joka voidaan kirjoittaa myös seuraavasti: 1 x 10 + 1 x 2 = 10 + 2 = 12. Seuraavana on 2 x 12 = …., joka on sama kuin 2 x 10 + 2 x 2 = 20 + 4 = 24. Siirrytään vähän eteenpäin ja tarkastellaan laskutoimitusta 9 x 12 =…, joka on sama kuin 9 x 10 + 9 x 2 = 90 + 18 = 108. Jos et ole vielä oppinut kahdentoista kertotaulua, pääset tämän keinon avulla harjoittelemaan tätä kertotaulua ja oppimaan sen nopeasti. Muista, että kertotaulujen oppimisessa säännöllinen harjoittelu on todella tärkeää. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi suosittelemme päivittäisiä 10-15 minuutin harjoittelujaksoja.

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it