3-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset kolmen kertotaulun harjoitukset

Täältä löydät paljon hyödyllisiä (ja ilmaisia!) kolmen kertotaulun harjoituksia, jotka voit myös tulostaa tai tallentaa. Nämä harjoitukset ovat opettajien luomia ja ne on tarkoitettu erityisesti alakoulun oppilaille. Tulostettavat tai pdf-muodossa tallennettavat harjoitukset sopivat etenkin kakkos- ja kolmosluokkien oppilaille.

Kolmen kertotaulua aletaan usein harjoitella numeroiden 1, 2, 5 ja 10 kertotaulujen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että olet jo todennäköisesti tehnyt joitakin luvun 3 sisältäviä kertotaulutehtäviä, kuten 1 x 3 = 3, 2 x 3 = 6, 5 x 3 = 15 ja 10 x 3 = 30. Hallitset toisin sanoen jo melkein puolet kolmen kertotaulusta. Jos opit tämän kertotaulun käyttämällä numeroviivaa, siirryt säännöllisesti 3 numeroa eteenpäin, eli 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 jne.

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it