5-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset viiden kertotaulun harjoitukset

Napsauta tehtäviä, jotta voisit tarkastella niitä tarkemmin tai tulostaa ne. Viiden kertotaulun harjoituksiin kuuluu useita tehtäviä. Voit esimerkiksi etsiä neliöitä ja värittää ne numeroilla, jotka kuuluvat viiden kertotauluun. Voit myös tehdä tehtäviä, joissa kysymyksen ja oikean vastauksen välille on piirrettävä viiva. Nämä harjoitukset valmistavat sinua tuleviin matemaattisiin haasteisiin.

Viiden kertotaulu on yleensä neljäs kertotaulu, jonka lapset oppivat, ja se tulee usein numeroiden 1, 2 ja 10 kertotaulujen jälkeen. Tämä kertotaulu on helppo muistaa, sillä joka kertaa siihen on lisättävä 5 ja tuloksena on aina joko viiteen tai nollaan päättyvä luku. Myös silloin, kun käytät numeroviivaa, hyppäät joka kerta 5 askelta eteenpäin. Tuloksena on seuraava kuvio: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 jne. Tämä kikka auttaa sinua muistamaan viiden kertotaulun ja tarkistamaan, oletko saanut oikean tuloksen.

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it