7-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset seitsemän kertotaulun harjoitukset

Täältä löytyy suuri joukko ilmaisia ja tulostettavia tehtäviä, joiden avulla voit harjoitella seitsemän kertotaulua. Nämä tehtävät ovat opettajien luomia ja ne on tarkoitettu pääsääntöisesti tukemaan alakoulun oppilaita matemaattisessa ongelmanratkaisussa. Kertotaulun opettelu kuulukin tärkeimpiin perustaitoihin. Monille oppilaille seitsemän kertotaulu on yksi vaikeimmista kertotauluista. Ei silti syytä huoleen, sillä näiden harjoitusten avulla opit sen todella nopeasti.

Seitsemän kertotaulua opetellessasi voit käyttää apuna muita kertotauluja, jotka olet jo oppinut. Esim. kun käännät numerot toisinpäin siten, että edessä on jo oppimasi kertotaulun numero, huomaatkin tietäväsi jo vastauksen. 7 x 4 on sama kuin 4 x 7, ja molempien vastaus on 28. Tämän keinon avulla seitsemän kertotaulun opettelu on paljon helpompaa. Sitten voitkin painaa mieleesi muut kertolaskut toistojen ja harjoitusten avulla.

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it