8-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset kahdeksan kertotaulun harjoitukset

Haluatko harjoitella kahdeksan kertotaulua? Täältä löydät erityyppisiä harjoituksia, jotka voit myös tulostaa ilmaiseksi. Napsauta eri tehtävälistoja tarkastellaksesi niitä tarkemmin ja tulosta haluamasi tehtävät. Nämä harjoitukset tarjoava monia eri tapoja oppia ja kerrata kertotauluja.

Kuten muiden numeroiden kanssa, myös kahdeksan kertotaulun oppimisessa voit käyttää apunasi jo opittuja kertotauluja. Tämä kertotaulu onkin yksi viimeisiä opeteltavia kertotauluja. Tämä tarkoittaa, että opeteltavanasi on vain muutama summa. Yksi vaikeimmista on 8 x 7 = 56, joten katso sitä tarkkaan ja yritä oppia se ulkoa! Kertotaulujen oppimisessa on hyvin tärkeää sanoa ääneen koko lause pelkän vastauksen sijaan, eli “1 x 8 = 8”, “2 x 8 = 16” jne. sen sijaan, että sanoisi vain 8, 16 jne. Kun käytät tätä tekniikkaa, opit kertotaulut paljon nopeammin. Se auttaa myös kääntämään numeroita toisinpäin (“1 x 8 = 8” on sama kuin “8 x 1 = 8”), eli pääset käyttämään opittuja tietojasi uusien kertotaulujen oppimiseen.

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it