9-kertotaulu harjoitukset


Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Katso laskentataulukko

Ilmaiset yhdeksän kertotaulun harjoitukset

Ei ehkä uskoisi, mutta yhdeksän kertotaulu on itse asiassa yksi helpoimmista kertotauluista. Kun lisäksi käytät apunasi harjoituksiamme, oppiminen sujuu todella helposti. Nämä harjoitukset ovat opettajien luomia, ja ne ovat tarkoitettu pääsääntöisesti tukemaan alakoulun oppilaita matemaattisten taitojen kehittämisessä.

Yhdeksän kertotaulun oppimiseen liittyy seuraava apukeino: tuloksen ensimmäisen ja viimeisen numeron summaksi muodostuu aina 9. Tarkista vaikka itse: 09, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 81 ja 90. Toinen hauska muistikeino on myös summien asettelu toistensa alle. Huomaat, että vasemmanpuoleiset numerot kasvavat aina yhdellä (0, 1, 2, 3, 4 jne.), kun taas oikeanpuoleiset numerot pienevät yhdellä (9, 8, 7, 6 jne.) Monet oppilaat käyttävät tässä apunaan myös kymmenen kertotaulua — sen avulla on helppo tarkistaa, onko saatu tulos oikea. Muista kuitenkin varata riittävästi aikaa opetteluun!

Kertotaulujen oppiminen luo pohjan haastavammille laskutoimituksille ja matemaattiselle ymmärrykselle yleisesti. Sivustomme tehtävät tukevat erityisesti alakoulussa tapahtuvaa matematiikan opetusta. Yhden kertotaulun oppimiseen luodut tehtävät, jotka ovat sekä tulostettavassa että tallennettavassa (pdf) muodossa, ovat tarkoitettu etenkin alakoulun oppilaille. Voit myös luoda omat kertotaulutehtäväsi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Nämä tehtävät luodaan satunnaisesti, joten tarjolla on rajaton määrä harjoituksia, joita voit tehdä sekä koulussa että kotona.

Mainos:
pin it